top of page
BLOG

Sæt acceleration på din karriere

”Jeg har taget en uddannelse – hvordan får jeg mit første job eller kommer videre i min karriere?”

At få det ønskede job handler i høj grad om at have de rigtige relationer. Den traditionelle måde, hvor du sender en ansøgning på baggrund af et jobopslag, er ubrugelig, for du skal ofte kæmpe med 100 andre interesserede. Derfor er relationer og netværk den optimale metode til at arbejde sig frem mod ønskejobbet eller erhvervskarrieren.

TIPS til din karrieresøgning

 1. Kunsten i networking ligger mellem at være tilpasningsparat, tilgængelig og opmærksom på andre – og så at have kant og bevare sin personlighed og sit særkende!

 2. Lad ikke netværket definere dig, men skab selv det netværk, der passer til dine behov. Definer et konkret mål, og gør din networking fokuseret. Så kan du også måle, om du performer tilstrækkeligt i dit netværk.

 3. Fortæl om dit mål – så har andre en mulighed for at hjælpe dig i den rigtige retning.

 4. Det optimale netværk er bygget op af flere netværk: Det faglige, det professionelle og det private. Det faglige netværk er dine kolleger og mennesker, der tænker som dig, og det professionelle netværk er mennesker, der tænker og er anderledes end dig. Forskningen viser, at mulighederne er bedst og størst i det professionelle netværk, men det er desværre også her, de fleste har de færreste kontakter.

 5. Når du skal opbygge dit netværk, er det godt at vidensdele. På den måde udviser du stor troværdighed over for dine relationer, og det belønnes ofte med respekt, sympati og ikke mindst gengældelse.

 6. Mange har prøvet opskriften: Send en ansøgning, og vent på et svar. Succesraten på den fremgangsmåde er som regel lav, så hvorfor ikke gøre noget helt andet? Bed om et ”uformelt møde” hos de virksomheder og chefer, du ser op til. Selvfølgelig vil du af og til få et nej, og hvad så? Det har du jo ikke tabt noget ved. Uformelle møder er en metode, hvor du har mulighed for at få udvidet dit netværk og ad den vej komme nærmere dit ønskejob.

 7. Når du træder ind i en forsamling, så lign en, der er glad for at være der. Alt for mange ligner noget, der er gået forkert, og det virker hverken attraktivt eller tiltrækkende på andre mennesker.

 8. Et netværk er din dyrebareste forsikring i dit liv, men loyale relationer opbygger man ikke over natten. Etabler derfor dit netværk, før du får brug for det – så kan du høste, når du har brug for hjælp. Det betyder, at du skal starte opbygningen af dit netværk, mens du stadig studerer.

”The Networking Book – på dansk” (2017), er baseret på den internationale bestseller af samme navn.


Arkiv
Seneste indlæg
Populære indlæg
Søg efter tag
No tags yet.
Sociale medier
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Blogger Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
KONTAKT
Simone Lemming Andersen
Strategisk kommunikation ApS
+ 45 26 16 18 18 

Success! Message received.

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Blogger Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
Webdesign: WEBINZING.DK
bottom of page